SOCIAL MEDIA

lördag 27 februari 2016

Chilikyckling


Ååh, så gott detta var! Jag älskar ju hetta i maten och speciellt när det känns som eld i munnen. Den här var ganska stark tyckte jag (tyckte jag kände en liten svett-droppe i pannan). Prova gärna!
 
Ingredienser:
  • 4 kycklingfileér
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 1/2 röd färsk chili
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl matgrädde
  • 1 röd paprika
  • paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk sambal oelek
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skär kycklingen i fina strimlor. Genomstek kycklingen i en panna (eller traktörpanna)
  2. När kycklingen är genomstekt, häll över i en gryta.
  3. Hacka chilin och hacka paprikan i långa strimlor, lägg i grytan tillsammans med kyckling och rör om.
  4. Tillsätt creme fraiche och matgrädde och låt puttra i 5 min.
  5. Lägg i 2 st hönsbuljongtärningar, rör om.
  6. Tillsätt sambal oelek, bra med paprikapulver, svartpeppar och lite salt.
  7. Tillsätt mer kryddor och sambal oelek till önskad styrka.
  8. Låt puttra lite till.
  9. KLART!
Servera med ris

Skicka en kommentar