Saras fyllda paprikor

februari 27, 2016



Ingredienser:
 
Till fyllningen:
  • 2-3 stora parikor
  • 800g blandfärs
  • 1 gul lök
  • paprikapulver
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • grillkrydda
  • basilika
  • oregano
  • salt
  • 2 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk ströbröd
Till såsen:
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 dl matgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • basilika
  • oregano
  • sambal oelek
GÖR SÅ HÄR:
  1. Ta fram en bunke. Lägg ner all blandfärs. Finhacka löken och häll i färsen.
  2. Häll i mjölken, ströbrödet och äggen.
  3. Krydda en massa med svartpeppar, salt, grillkrydda, basilika, paprikapulver och oregano.
  4. Tillsätt 1 tsk sambal oelek.
  5. Rör om till en fast och fin form.
  6. Ta fram en ugnsform med höga kanter.
  7. Skär av toppen på paprikorna och gröp ur innehållet. Skölj paprikorna väl.
  8. Ställ dem i ugnsformen och fyll paprikorna med färsen.
  9. Det som blir över gör du till stora köttbullar och lägger i ugnsformen bredvid paprikorna.
 SÅSEN:
  1. Ta fram en kastrull och häll i en burk krossade tomater och matlagningsgrädden.
  2. Låt koka upp lite lätt.
  3. Smula ner hönsbuljongtärningarna och rör om.
  4. Krydda med ovanstående kryddor. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  5. När såsen är klar, häll i ugnsformen.
  6. Toppa paprikorna med riven ost
  7. In i ugnen på 150 grader i ca 45 min tills köttfärsen är genomstekt.
Servera med ris.

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images