Top Social

SARAS KORVGRYTA

lördag 27 februari 2016
Ingredienser:
  • en halv falukorv
  • 1 paket finkrossade tomater eller passerade
  • 1 1/2 dl matgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ärtor
  • peppar
  • salt
  • basilika
  • timjan
  • persilja
  • allroundkrydda
  • örtsalt chili/paprika (inget måste)
  • servera med: ris
GÖR SÅ HÄR:
  1. Börja förbereda riset.
  2. Under tiden vattnet kokar till riset. Skär falukorven i bitar. Stek korven på medelvärme.
  3. Krydda med peppar och allroundkrydda. Stek tills korven fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Häll i finkrossad tomat, rör om.
  5. Tillsätt 1 hönsbuljongtärning och rör om tills det är väl blandat.
  6. Häll i grädden, rör om.
  7. Häll sedan ner ärtorna och krydda med ovanstående kryddor och låt puttra på svag värme tills riset är klart!
Post Comment
Skicka en kommentar

Auto Post Signature

Auto Post  Signature