SOCIAL MEDIA

lördag 27 februari 2016

Torsk med örtkryddad gräddsås

En fantastiskt god maträtt som är så enkel att göra och smakar underbart gott! Passar bra till vardagsmat som bjudningsmat. Servera med en härlig, fräsch grönsallad och kokta potatis så är maträtten fulländad!
 
(4 pers) Ingredienser:

Till fiskrätten:
  • ekologiskt örtsalt (chili & herbs)
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 600g torskfiléer
  • 3dl grädde
Grönsallad:
  • grönsaksmix
  • 3 avokado
  • 1 honungsmelon
  • 4 tomater
GÖR SÅ HÄR:
  1. Slå på ugnen 200grader
  2. Ansa, skölj och skiva paprikan och purjolöken i bitar
  3. Stek paprikan och purjolöken tillsammans i smör tills de blir mjuka
  4. Ta fram en ugnsform och lägg ner torskfiléerna i formen
  5. Häll ner all grädde i formen, krydda med örtsalt och lägg paprika/purjolök-blandningen över torsken
  6. In i ugnen i ca 15-20 min tills torsken är genomstekt
  7. Blanda ihop alla ingredienser till grönsalladen
  8. Klart och redo att serveras tillsammans med koktpotatis!

Skicka en kommentar