SOCIAL MEDIA

måndag 16 maj 2016

Kyckling röd curry 2-3 pers

Idag slängde jag ihop en enkel maträtt, nämligen kyckling i röd curry. Såå gott! Jag gjorde den enkla varianten, men i vanliga fall kör jag all in med kaffirblad och röd currypasta och länre tillagningstid, men här får ni den snabba, enkla receptet i stället. Ibland kan det vara gott med snabblagat!

Ingredienser:


  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 påse santa marias "Paneng Red Curry"
  • 1 paprika
  • frysta thai grönsaker
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4-5 limeblad kaffirblad/limeblad (inte ett måste)
  • 1 msk sambal oelek
  • Servera med: ris

Gör så här:

  1. Förbered och fixa först riset.
  2. Strimla kycklingen i smala långa skivor. Ansa, skölj och hacka även paprikan i långa skivor.
  3. Bryn kycklingen tills den är genomstekt
  4. Tillsätt kryddblandningen (paneng red curry), rör om och låt puttra i ca 2-3 minuter.
  5. Lägg i paprikan och thai grönsakerna och rör om.
  6. Häll i en burk kokosmjölk och blanda ihop. Tillsätt kaffirbladen och sambal oelek.
  7. Låt allt puttra tillsammans i ytterligare 5 min eller tills riset är klart.
  8. Smaka av, servera och njut!

Skicka en kommentar