SOCIAL MEDIA

söndag 12 juni 2016

Köttfärslimpa ala Sara

Ikväll lagade jag en köttfärslimpa ala Sara! Den blev såå god! Och även min egengjorda brunsås blev amazing. Såå enkelt, men ack så gott! Här kommer receptet till er mina vänner!

Ingredienser:

  • blandfärs
  • 1 ägg
  • svartpeppar
  • salt
  • oregano
  • grillkrydda
  • paprikakrydda
  • 1 pressad vitlök
  • bacon
  • riven ost

Såsen:

  • 2 msk mjöl
  • 25 g smör
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • svartpeppar
  • salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 msk soya


Gör så här:



  1.  Ta fram en ugnsform eller en djup brödform (bäst). Lägg baconskivor i formen (se bild) och grunda med riven ost.


2. Ta fram en bunke och lägg ner färsen.
3. Knäck ner ett ägg och rör ihop.
4. Krydda rikligt med svartpeppar, grillkrydda, oregano, pressad vitlök och paprikakrydda.
5. Rör om, gärna med händerna tills smeten har blivit fast och fin. 


6. Lägg ner färsen i ugnsformen och (om det går) vik baconskivorna, som sticker upp, runt färsen.
7. In i ugn 200 grader i 30-35 min eller tills färsen blivit klar.

8. Börja med såsen! Ta fram en kastrull och smält smöret. Tillsätt mjöl och vispa ihop till en redning.
9. Tillsätt mjölk och låt det sjuda. Rör om då och då tills såsen blivit tjock.
10. Smula ner en köttbuljongtärning och rör om.
11. Häll ner soya, svartvinbärsgelé och krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt mer till önskad smak.
KLART!

Servera med kokt potatis eller potatismos med önskad grönsaker.

Skicka en kommentar