Den ultimata hemma-SPA kvällen

augusti 30, 2016


Är du trött, sliten eller sysslolös? Varför inte bjuda in dina nära vänner (eller med dig själv) och ha en riktig härlig hemma-SPA! För visst behöver man det där ibland - en riktig genomgång på naglar, hår, kropp och själ. Här kommer 10 tips på vad du "måste ha" på en lyckad kväll med lyxig hemma-SPA
1. Utstyrsel
Gör dig/er bekväm och sätt på dig en mysig fluffig morgonrock.

2. Ta hand om dina fötter
Mysiga badtofflor är inte heller helt fel. Dina fötter är viktiga och behöver vård! Behandla dina fossingar med en elektrisk eller vanlig fotfilKör sedan igång ett härligt fotbad med doftande badsalt. Glöm inte smörja in dem efteråt.

3. "Set the mood"
Vad känns inte mer som ett SPA än levande ljus? Fyll rummet du/ni befinner er i med en massa doftande ljus. Kör igång lite lugnande musik och njut.

4. Ta hand om ansiktet
Ansiktsmask! Nästan ett måste till hemma-SPA. Lägg dig ner på soffan i din morgonrock med en ansiktsmask, lägg gurkor på ögonen och vila dig till ljudet av musiken. Classic!

5. Manikyr/pedikyr
Dina naglar behöver också omtanke. Köp ett fint nagellack och manikyrset och gör en riktig genomgång på naglarna.

6. Ge huden nytt lyster
Tappa upp ett varmt bubbelbad med tända ljus och musik. Har du inget badkar så går det bra med en dusch. Gör en riktig omgång på din kropp och scrubba kroppen så den blir len och mjuk och tar bort alla döda hudceller.

7. Ge håret lite extra kärlek
Nu när det snart börjar bli höst/vinter så behöver håret lite extra fukt så gör en fuktgivande hårinpackning.

8. Skapa en harmonisk omgivning
Detta är nog en av de viktigaste punkterna för att komma in i SPA-mode. Städa badrummet så det blir fräscht och rent. Släck ner och tänd levande ljus, sätt igång lugnande musik och ta gärna in lite uppfriskande blommor. Ha gärna lite tilltugg typ frukt, choklad eller vad du nu tycker om.

9. Stäng ner all teknik.
Stäng ner eller lägg undan störiga objekt som telefon och TV.

10. Lev i nuet
Koppla bort allt som har med morgondagen, jobb och alla måsten. Tänk inte, bara va'.


You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images