Top Social

Kreativ kaos

onsdag, oktober 05, 2016

Jag gjorde en illustration på hur det kan vara ibland när den kreativa sidan tar över TOTALT! Vissa nätter kan jag knappt sova för jag ligger bara och tänker på motiv, målardukar, penseldrag, vad jag ska måla härnäst och så vidare. Andra nätter kan jag ligga och klura ut nya recept eller tänka på garnnystan och stickor. Det var faktiskt bara några dagar sedan som jag inte alls kunde sova och skulle upp kl. 05.30 och allt jag kunde tänka på var att måla med akryl. Tre eller fyra timmar sömn fick jag nog den natten totalt.


Jobbigast är nog när man blir som mest kreativ när man är någonstans där man inte alls har tillgång till något av det man vill göra. Det märkliga är också att jag har svårt att tvinga i mig att t.ex teckna för då blir det ointressant och tråkigt, utan jag måste vänta tills det där "flowet" kryper fram. Men ibland är det jobbigt när den där "kreativa kaoset" kommer och man vill göra hundra saker samtidigt!

Men vissa dagar MÅSTE jag nästan tvinga mig själv. Har inte haft ett flow på nästan ett halvår och då får jag ta i med hårdhandskar. Man måste börja någonstans, för när jag väl gör det så brukar det lossna och jag kan sitta i flera timmar och måla, måla och måla. Musik gör susen. En perfekt inspirationskälla för mig.

Har du någon kreativ talang? Och vad är det för något? Eller har du någon favorithobby du gärna lägger ner lite extra kärlek och omtanke på?
1 kommentar on "Kreativ kaos"
  1. Svar: Tack så mycket för din fråga, den besvaras inom kort =)

    SvaraRadera