Top Social

11 tips på söndagsaktiviteter

söndag, november 06, 2016
-"Jaha, då var det söndag", tänker man med antingen en fröjd i rösten eller med en nedstämd och tung suck. Jag är en av de positiva till söndagar. Jag älskar söndagar! Kan inte riktigt sätta fingret på det, men jag tror att det beror på att lugnet sköljer av sig på en och den här fridfulla känslan. Tänkte lista 11 tips på vad du kan göra på en söndag om du har idétorka men vill göra något. Nu kör vi!

1. Ta en promenad. En klassiker, men ack så skönt. Ta med din partner eller vän och ta en promenad i stan, fönstershoppa eller en tur i skogen/vid stranden. Andas in det friska höstvädret.

2. Ta på dig lösa kläder/pyjamas och bara va'. Tänk inte på tiden utan laga en god frukost i lugn och ro, laga god middag på kvällen och bara njut över söndagen.

3. Gör en SPA-kväll själv eller tillsammans med någon. Ta hand om din kropp, varva ner och bara njut.

4. Ut och ta en fika/lunch. Ring din familj eller vän/vänner och mys tillsammans på en kopp kaffe/någon lättare lunch.

5. Planera inför jobbet eller din kommande träningsvecka. Det är skönt när man vet att planeringen är gjord och sen kan du njuta resten av söndagen.

6. Stick ut och bowla/curla.


7. Ta en tur till IKEA. Handla eller bara strosa runt och avsluta med en god lunch.

8. Rensa din garderob/byrå. Sånt som man gärna skjuter upp och tänker att man ska göra en dag men inte riktigt "har tid" eller gör. Tänk dig lyckan när du har snyggt och prydligt bland dina kläder. ;-) När du väl är igång kan du städa hela lägenheten, byta sängkläder och vädra lägenheten.

9. Gå på bio!

10. Gör något kreativt. Sticka en halsduk (om du inte kan, lär dig att sticka), måla en tavla, skapa musik, gör egna smycken, skriv en novell/dikt eller redigera fotografier. Listan kan göras lång! Vidga dina vyer och testa på något du aldrig gjort tidigare. Laga en ny maträtt du aldrig gjort tidigare kanske?

11. Blogga. Uppdatera bloggen med härliga inlägg och/eller planera tidsinställda inlägg för kommande vecka.

Kommentera gärna och fyll gärna på listan med era egna förslag!
Post Comment
Skicka en kommentar