Top Social

Tillbakablick: Midsommar x2

måndag, juni 19, 2017
 Midsommar 2015
- Åkte upp till Båstad hem till Gunnel, Bruno och deras katter för att passa huset och katterna medan de åkte iväg till sina vänner för att fira midsommar som de alltid brukar göra. Jag och min pojkvän tog med oss våra vänner Evelina och Kristofer för att fira midsommar med varandra.

Vi hade tur med vädret, korkade upp en flaska rosé och satt på framgården och grillade. Det blev marinerad kött med potatisgratäng och olika såser - mums! Tog en promenad och visade omgivningen. Kvällen avslutades med en skräckfilm och en dokumentär om Titanic. Vi drack kaffe och åt vaniljhjärtan och till slut var vi så trötta att vi somnade vid 12-slaget.

På midsommardagen åkte vi till Norrvikens Trädgårdar. Jag fullkomligt Älskar det där stället, det är såå vackert! Min svärmor Gunnel har tidigare jobbat som guide och hennes far var trädgårdsmästare där en gång i tiden, så det ligger henne varmt om hjärtat; dessutom är hon fantastiskt duktig på blommor och växter. En mysig och lugn midsommarhelg! 
 Midsommar 2016
- Förra året åkte vi upp till Båstad igen hem till Gunnel, Bruno och katterna, och med oss hade vi vår kompis Kristofer. Det börjar bli en tradition att åka upp hit under midsommarhelgen. G och B åkte iväg på midsommarafton till deras traditionsenliga midsommarfirande hos sina vänner medan vi passade huset och katterna, så vi tre fick fira midsommar tillsammans. Vädret var strålande och vi grillade kött och serverade med potatisgratäng och en massa sås! Satt nere på terrassen i några timmar, skrattade och lyssnade på musik. Kvällen avslutades med en film; Cast Away med Tom Hanks.

På midsommardagen åkte vi till Melby strand, solade, badade och kastade frisbee i solen. På eftermiddagen spelade vi boule och åt grillade revbensspjäll utomhus innan värsta regnovädret dök upp. En supermysig och drömmig midsommarfirande.   

Har ni också traditionsenliga midsommarfirande eller varierar ni från år till år? 
Post Comment
Skicka en kommentar