Gurksås

augusti 27, 2017

Åh, gjorde en riktigt god gurksås för några dagar sedan. Såå gott! Vi serverade såsen till köttbullar, kokt potatis och kokta grönsaker. Vill man byta ut köttbullarna så är järpar eller biffar också gott till. Vill ni ha en go men kanske lite annorlunda sås så tycker jag ni ska prova denna!

Ingredienser:
50 g smör
3 msk mjöl
4 dl vatten
1 köttbuljong
2 msk socker
2 dl matgrädde
1 tsk soya
colorit (för färgen)
knorrs kött & grillkrydda
salt/peppar
1/2-1 dl bostongurka

Gör så här:
1. Smält smöret och vispa ner mjölet.
2. Häll ner vattnet och matgrädden och en köttbuljong och vispa samtidigt, låt koka upp.
3. Låt puttra lite och tillsätt socker, några droppar soya och colorit för färgen.
4. Krydda rikligt med kött & grillkrydda, salt, peppar och häll ner bostongurka.
5. Smaka av och tillsätt mer kryddor och/eller bostongurka till önskad smak.

Servera till maten och bara njuuut!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images