Top Social

4 fikaställen värt att besöka i Skåne

tisdag, april 24, 2018
Det finns så otroligt många små guldkorn till fikaställen runt om en. Fika är dessutom en av världens bästa uppfinning! Att ta en fika mitt i veckan är verkligen vardagslyx och tyvärr inte så ofta som jag tar mig tid att göra det heller, vilket är en synd. Men oftast när vi åker upp till vårt smultronställe så blir det oftast utflykter med bilen till diverse fikaställen, och det är då jag får chansen att upptäcka nya fikaställen runt om i Skåne.

Låt oss ta en titt på min 4-topp lista över fikaställen/caféer att besöka i Skåne:

Nr.01: Café Killeröd
Ett supermysigt café strax utanför Båstad med en utsikt som är över förväntan! Stilen och inredningen är kontinental, kunglig och i guld. Man känner sig själv lite "royal" när man kliver in genom dörren. Som ni ser på bilden så är t.om kaffekannan guldfärgad!

Här kan man njuta av diverse olika smörgåsar med b.la skagenröra till brie/salami. Priser på smörgåsar från 90-195 kr. En kopp kaffe för 45 kr och en kopp te för 50 kr.

Nr. 02: På Kanelen i Boarp Båstad
Ett mysigt litet kafé/bageri/konditori i gammaldags stil (eller som de själva beskriver det: bondromantisk stil i hemlik känsla). Man känner sig liksom hemma med gott kaffe och goda bakelser. Värt att besöka!

Nr. 03: Afrika Huset (8 min norr om Ängelholm)
En 100 år gammal gård som är fylld med afrikansk inredning, hantverk och inspiration! Ett par som öppnar upp sitt egna hem(!!) lördagar och söndagar där man kan ta en fika, botanisera i deras butik, inspireras och traska runt i deras hem och bara njuta av en härlig atmosfär. Ett måste att besöka!

Bildkälla: Ebbas fik
Nr. 04 Ebbas Fik
Ett 50-talscafé i centrala Helsingborg med över 40 olika sorters hembakta kakor, varma smörgåsar, gigantiska baguetter och bakad potatis b.la. Härlig miljö med originalinredning från 50-talet. Åk dit och hamna i en annan era och bara njuuuuut av omgivningen och maten/fikan.

Det var några av mina favoriter. Har du någon/några favoritfikaställen?
Post Comment
Skicka en kommentar