Top Social

5 saker jag måste göra när det är sommar

måndag, juni 11, 2018
Jag är väldigt tacksam över att vi har fyra årstider och att vi får uppleva charmen med dem. På senare tid har dock våren nästan hoppats över och man har inte riktigt hunnit njuta av den. Att få snö på vintern här nere i Skåne är inte heller så vanligt - mest regn, blåst, isande kallt och grått (ingen drömvinter tyvärr).

Men när sommaren börjar krypa sig fram och träden blommar och plötsligt är supergröna, man hör ljuvlig fågelkvitter, solen stiger upp tidigt och man får njuta av förmiddagssolen - då är det nästan som man börjar leva igen. Det känns som man legat i dvala i några månader och äntligen väcks till liv. Man får även lusten att vara mer aktiv och göra grejer (i varje fall för min egen del).

Här kommer mina 5 topp grejer jag måste göra (och alltid gör) när det är sommar:

  1. Bada och sola! Jag ääääälskar att bada i havet och försöker göra det så mycket jag kan. Nu har vi haft otroligt fint väder i några veckor i sträck och har badat fler gånger än du kan räkna på båda händer.
  2. Aktivera mera! Cykling, gym, promenader you name it! Kroppen vaknar till liv och jag spenderar mer än gärna all min fritid utomhus när det är fint väder ute.
  3. Äta mycket nypotatis och en massa fisk! Under sommaren ändras även maten och då vill jag gärna ha fräscha smaker, gärna fisk och nypotatis såklart! Nypotatis tillsammans med gräddfil och gräslök räcker lååångt!
  4. Balkonghäng. Det är inte riktigt sommar utan balkonghäng, hallå!?
  5. Ha grillkvällar. Hur mysigt är det inte och samla ihop ett gäng vänner, sticka ut till stranden, starta en grill och bara ha det mys tillsammans! Mmm... grillad kött, haloumi, en krispig fräsch sallad och något gott att skåla med. Topp!
Vad är dina "måste-göra" punkter under sommaren?
Post Comment
Skicka en kommentar