Top Social

Första semesterdagen, Hovs Hallar och gröthögarna

måndag, juni 25, 2018
Idag var sista dagen i smultronstället och officiellt första dagen på semestern, men en dag som denna ska inte gå åt spillo! Så vi åkte till Hovs Hallar för en promenad och en fika tills vi inte orkade gå längre.

Hovs Hallar är ett perfekt ställe att vandra på med öppna vackra landskap och mycket att upptäcka! Jag var tvungen att ta upp kameran efter var tredje steg kändes det som. Naturen är magisk.

Efter mer än halvvägs till vår slutdestination såg vi en drös av stora kossor längre fram. När vi kom närmare så märkte vi att de inte var inhägnade!! Men så fort de fick syn på oss sprang de över en gärdsgård och sprang längre upp mot skogen medans två kor stod kvar lite längre ner och stirrade ut oss. Hjärtat klappade till lite extra men ändå väldigt imponerad av deras inlärda flykt.

 Ja, ni bara ser hur vackert det är.

Längre bort var det stora områden som är täckta med sten som är gravrösen (förhistorisk gravanläggning som är byggt som ett röse av sten) därav platsen som kallas för Gröthögarna. Ett perfekt ställe att balansera stenar på!

Rick började redan med sitt balanserande av stenar i söndags när vi var på stranden. Perfekta runda, stora stenar!

Gröthögarna är en mäktig syn!


Lite fler konstellationer.

Ett perfekt avslut på midsommarhelgen och en perfekt start på semestern!
Post Comment
Skicka en kommentar